Een affiliate shop starten zonder dat u zelf hoeft te programmeren

Geplaatst op 08-03-2022

Wilt u een affiliate shop starten zonder dat u zelf hoeft te programmeren in PHP, dan is dat mogelijk met een script waarin alle benodigde functies voor affiliate marketing reeds zijn ingebouwd. Dit kunt u op uw webhosting pakket installeren. Een dergelijk script bevat een beheeromgeving waarmee u als websitebeheerder op een gemakkelijke wijze producten kunt toevoegen aan de affiliate webwinkel.

Een groot voordeel van affiliate marketing is dat u als affiliate publisher geen producten hoeft in te kopen en ook geen voorraad hoeft te hebben. U promoot de producten online via uw website en plaatst bij ieder product een affiliate link, waarmee de website van de daadwerkelijke aanbieder te bezoeken is. De bezoeker zal op deze website de mogelijkheid hebben om het gewenste product aan te schaffen. Bij iedere sale zult u als tussenpersoon een vergoeding ontvangen.

U kunt zich aanmelden bij het platform TradeTracker om toegang te krijgen tot het promotiemateriaal en de specifieke affiliate links die nodig zijn om een sale aan uw affiliate site te kunnen koppelen. TradeTracker houdt ook de affiliate verdiensten bij en zal, zodra een bepaald minimumbedrag wordt bereikt, deze verdiensten overmaken naar uw bankrekening.

Nadat u zich heeft geregistreerd bij TradeTracker, dan krijgt u een account waarmee u bij TradeTracker kunt inloggen. U kunt zich met dit account aanmelden bij verschillende campagnes, waarna u toegang tot het promotiemateriaal van de betreffende campagnes krijgt. Ook kunt u via dit account de gegevens invullen die nodig zijn om het verdiende geld naar uw bankrekening over te maken.

TradeTracker biedt ook de mogelijkheid om geautomatiseerd producten toe te voegen. Hiervoor is het gebruik van een affiliate script noodzakelijk. U kunt het script zo instellen dat deze periodiek een bestand ophaalt met daarin informatie over verschillende producten. Nieuwe producten zullen worden toegevoegd. Van bestaande producten zal de informatie worden bijgewerkt wanneer deze binnen de feed is veranderd.